Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Δανοί


Οι Δανοί είναι τεράστιοι. Άσπροι, ξανθοί και τεράστιοι.
Σε κοιτάνε από ψηλά σαν άσπροι γίγαντες και αρχίζουν να μιλούν ξερνωντας. Λες και είναι μονίμως μεθυσμένοι.

Οι Δανοί είναι άσπροι, μοναχικοί, θλιμμένοι γίγαντες.

source here

Κοιτούν το χρόνο από ψηλά. Και ενώ από εκεί πάνω θα έπρεπε να φαίνεται τόσο δα μικρός, σε αυτούς φαίνεται άπλετος. Και για αυτό ποτέ δε βιάζονται. Μερικοί νομίζουν ότι έχουν άγχος. Αλλά στη πραγματικότητα, δεν αγχώνονται ποτέ.

Έχουν δικαιώματα. Τα οποία είναι δεδομένα. Κανείς δεν μπορεί να τους τα αφαιρέσει.
Οι πόλεις τους είναι για τους ανθρώπους. Έχουν το δικαίωμα να τις χαίρονται. Όποτε βγαίνει ο ήλιος ξεχνούν οτι υπάρχει αύριο και ξαπλώνουν γυμνοί στα πάρκα. Αρπάζουν τις μπύρες τους και πίνουν ξέγνοιαστοι στις λίμνες.
Έχουν το δικαίωμα να έχουν προσωπική ζωή η οποία πάντα θα είναι η βασική τους προτεραιότητα. Και αυτό δε το διεκδικούν. Είναι κεκτημένο. Δουλεύουν για να ζουν και δε ζουν για να δουλεύουν. Κι όποιος προσπαθήσει με οποιοδήποτε τρόπο να τους επιβάλει κάτι το οποίο δεν έχουν προϋπογράψει ή προσυμφωνησει με κάποιο τρόπο απλά θα προσπαθήσει τσάμπα. Γιατί εδώ μπορούν να λένε Όχι. Απλά Όχι. Δεν υπάρχει "ναι σε όλα" εδώ.
Μιλάνε στον ενικό σε όλους. Δεν υπάρχει πληθυντικός ευγενείας. Όλοι είναι ίσοι. Κι ας είναι αυτοί γίγαντες κι εγώ τόσο δα μικρή. Είμαστε ίσοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου